marți, 4 august 2009

Cremsnit

Foitaj
- 800 g osanza
- ???

Osanza se da prin masina de tocat carne, se amesteca cu putina faina. Se face o coca din cca. 1 kg 1/4 faina cu 2 oua, 6 linguri otet, apa cu sare. Se framanta si se bate foarte bine. Trebuie sa fie 1 1/2 mai mult decat osanza, apoi se intinde si deasupra se intinde osanza. Se ia la impachetat de cca. 6 ori:
Crema (Elena)
(I) - 1 l lapte
- 9 linguri zahar
- 4 vanilii
(II) - 2 oua + 3 galbenusuri
- 8 linguri faina
- putin lapte
- putin praf de budinca
(III) - 3 albusuri

Se freaca (II) cu laptele si budinca. Se toarna (I) peste (II) si se mai lasa pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa. Cand s-a racit crema, se adauga albusurile bature spuma.
Foile se mai intind de cca. 6 ori. Cremsnitul se taie in tava si se pudreaza cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu