marți, 4 august 2009

Petre Roman

Pandispan
- 4 oua (5 daca sunt mici)
- 4 linguri nuca macinata
- faina si zahar: 2 linguri la 1 ou
- 300 g zahar ars

Se coc 2 pandispanuri din 4 oua. La fiecare pandispan se adauga 4 linguri de nuca, faina si zahar 2:1. Se caramelizeaza 300 g zahar, se toarna peste balturi si se lasa sa se raceasca.

Crema
- 1 cana lapte
- 3 linguri faina
- 200 g zahar
- 3 galbenusuri
- 1 pachet margarina

Se fierb pana se ingroasa, se lasa la racit si se adauga untul. Crema se pune intre cele 2 blaturi, cu caramelul spre interior.
Se poate face o glazura de albus sau putina crema cu cacao. Se orneaza cu nuca, bomboane.
Prajitura se face cu 2 zile inainte de a fi servita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu