miercuri, 5 august 2009

Tort Sari

Blat
- 6 oua
- 300 g zahar
- 300 g faina
- 1 praf copt
- 6 linguri apa clocotita

Se bat albusurile cu 6 linguri de zahar. Se amesteca galbenusurile cu restul de zahar, se adauga apa clocitita, faina si praful de copt, albusul batut spuma.

Crema de vanilie (si pt cremsnit)
- 4 linguri cu varf de faina
- 6 linguri zahar
- 4 pliculete zahar vanilat
- 1 l lapte
- albus batut spuma

Se fierb si se adauga albusul batut spuma

Crema tort (cacao)
- 50 g faina
- 50 g cacao
- 200 g zahar
- 300 ml lapte
- 2 oua
- 1 pachet unt

Faina, cacaoa si zaharul se pun intr-o cratita. Se bat cu telul ouale si laptele si se toarna in cratita. Se fierbe crema si se adauga untul.

Crema tort (lamaie)
- 100 g faina
- coaja si zeama de la 1 lamaie
- zahar, lapte, oua si unt ca mai sus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu