miercuri, 5 august 2009

Tort (Oana)

- 8 oua
- 300 g unt
- 200 g zahar
- 100 g cacao
- 2 linguri faina

Se freaca untul spuma impreuna cu galbenusurile, adaugate pe rand. Se face un sirop de zahar, cacao si 8 linguri de apa. Dupa ce se leaga, se da la rece, apoi se toarna cate putin peste crema de unt, frecand mereu. Se imparte compozitia in doua parti, una mai mica, alta mai mare. In cantitatea mai mica de crema se adauga albusurile batute spuma si 2 linguri faina si se amesteca usor. Se toarna aceasta compozitie intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc mic 15-20 min. fara sa se usuce prea tare. Se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se raceasca bine, apoi se acopera cu restul de crema. Deasupra se orneaza cu frisca.

http://www.casadex.ro/2013/01/reteta-tort-de-ciocolata-rapid-si-usor/
http://bucataria.realitatea.net/retete/1079/tort-joffre---o-reteta-romaneasca-pentru-un-maresal-francez
http://www.goodfood.ro/reteta/tort-joffre-de-ciocolata-1978.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu