joi, 6 august 2009

ala bala portocala (care cu care????)

Fursecuri (Marioara)

Prajitura cu nuca

Aluat fraged
- 2 cani zahar
- 400 g smantana
- 5 galbenusuri
- 2 pachete margarina
- 1 lingura untura
- 1 cana lapte
- coaja de lamaie
- putina sare
- 1 praf de copt
- putin bicarbonat

Intr-un lighean se freaca bine margarina, untura, zaharul si ouale, se adauga treptat faina si restul. Se pun pe planseta si se framanta cu faina cat cuprinde. Se imparte aluatul in 4 parti egale

Pt islere
Se intinde o foaie de grosimea muchiei de cutit si se decupeaza islere cu un pahar. Albusul se bate spuma f. tare cu 1 cana de zahar si cu zahar vanilat. Se bate cand pe foc, cand in afara focului pana s-a legat bine. O parte din rondelele necoapte se ung cu albus si se dau prin nuca macinata. Se coc la foc potrivit intr-o tava neunsa. Celelalte se ung cu marmelada si se lipesc cu cele cu nuca.

Prajitura in tava
Se intinde foaia din cea de-a patra pozitie in tava, se unge cu un gem tot acrisor. Se bat separat 6 galbenusuri su 1 cana de zahar si vanilie. Se pune nuca si apoi putin rom. Albusul batut spuma se adauga peste compozitie. Se toarna in tava peste foaia intinsa. Se coace la foc potrivit.

Crema pt islere
- 3 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 2 linguri faina
- cacao dupa gust
- 50 g rom
- unt

Se freaca ouale intregi cu zaharul, se adauga laptele si faina, se freaca pe foc si se adauga cacao, rom. Se da la rece, apoi se pune untul in aceasta compozitie f. moale si se freaca bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu