marți, 4 august 2009

Prajitura cu nuci si glazura de albus

Aluat
- 400 g faina
- drojdie cat o nuca
- 1 ceasca lapte
- 2 galbenusuri
- 250 g unt/ margarina
- 100 g zahar
- zahar vanilat

Se framanta bien si se lasa sa creasca 1-2 ore. Se intinde 1 foaie, se aseaza intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina, se adauga umplutura, a doua foaie, un strat subtire de gem de caise si albusurile batute spuma. Se coace 40-45 min. la foc slab. Inainte ca glazura sa se ingalbeneasca se acopera cu o bucata de hartie de marimea tavii.

Umplutura
- 200 g nuca macinata
- 200 g zahar
- 2 oua
- 30 g stafide
- coaja de lamaie
- gem de caise

Bezea
- 2 albusuri
- 2 linguri zahar pudra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu