marți, 4 august 2009

Prajitura cu piscoturi (d-na Ardeleanu)

Foi
- 300 g faina
- 100 g margarina
- 160 g zahar
- 20 g cacao
- 1 ou
- 1 lingurita bicarbonat dizolvat in otet sau zeama de lamaie

Crema
- 200 ml lapte
- 3 linguri faina
- 300 g unt
- 250 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat

Se intind 2 foi. Se coc pe dosul tavii. Se stropeste una din foi cu putin rom si se acopera cu 1/2 din crema, deasupra se aseaza piscoturile intregi (cam 24 buc.) unul langa altul, restul de crema si a doua foaie. Se preseaza cu ceva nu prea greu si se da la rece. Se face cu cateva zile inainte de consum. Daca foaia de deasupra nu se inmoaie, se stropeste cu rom.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu