marți, 4 august 2009

Prajitura cu miere (d-na Miuzam)

Foi
- 1 ou
- 2 lingurite miere
- 3 linguri lapte
- 30 g unt/ margarina
- 150 g zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- 450 g faina

Intr-o cratica se freaca oul cu cele de mai sus. Cratita se tine pe marginea sobei, amestecand pana da in clocot 5-6 min. Se ia de pe foc si se aseaza cratita in mijlocul plansetei ca sa se incalzeasca. Se pune faina pe planseta, se toarna compozitia peste ea si se framanta calda. Coca se imparte in 4 parti egale, se intind foile si se coc pe dosul tavii unse cu ulei.
Pana se coc foile se tin acoperite cu un servet cald, altfel se intind f. greu. Este bine ca si dosul tavii sa fie putin cald. Se coc f. repede.

Crema
- 200 g unt
- 150 g zahar pudra
- 200 ml lapte
- 3 linguri gris
- 1 pliculet zahar vanilat

Se freaca untul cu zaharul. Intre timp se fierbe laptele cu grisul. Cand s-a racit se amesteca putin cate putin cu untul batut spuma si zaharul vanilat. Se unge prima foaie, se acopera cu a doua, se unge la mijloc cu un gem acrisor si se continua cu crema alba. De preferinta deasupra nu se mai pune glazura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu