marți, 4 august 2009

Prajitura dobos I

Blat
- 250 g unt/ margarina
- 500 g faina
- 2 oua
- 3 linguri zahar
- drojdie cat o nuca
- 3 linguri lapte
- coaja de lamaie, vanilie
- gem de caise, piersici

Dupa ce a crescut, aluatul se face sul si s imparte in 5. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se intinde o foaie, se unge cu gem de caise sau de piersici si se presara nuca macinata cu zahar. Se intinde a doua foaie, se unge cu gem si se presara cu nuca samd. Se coace la foc potrivit.

Crema
- 250 g nuca macinata
- 250 g zahar

Glazura
- 8-10 linguri zahar
- 1/2 pahar apa
- 1 lingura cacao
- 50 g unt
Se face un sirop de apa cu zahar si se fierbe la foc potrivit pana s-a inchegat ca pt dulceata, se adauga cacaua si dupa cateva clocote se ia de pe foc si se adauga untul. Se intinde glazura clocotita si se aseaza imediat prajitura la rece ca galzura sa se intareasca si sa apara lucioasa. Se taie a doua zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu