miercuri, 5 august 2009

Rulouri cu crema alba (Sululete (2))

- 200 g unt/ margarina
- 100 g ulei
- 40 g drojdie
- 150 g lapte
- 8 buc. zahar
- faina cat cuprinde

Se freaca untul cu uleiul. Intr-o ceasca se pun laptele, zaharul si drojdia, se amesteca, se lasa pe marginea sobei sa dospeasca putin si se toarna peste untul frecat cu ulei. Se adauga faina cat cuprinde pt a se obtine o coca potrivita. Se coc pe betisoare/ rulouri de carton. Cand se racesc se umplu cu crema.

Crema
- 500 ml lapte
- 3 linguri faina
- 2 pliculete zahar vanilat
- 200 g unt
- 200 g zahar pudra

Se freaca untul cu zaharul. Separat se fierb laptele, faina si zaharul vanilat pana se obtine o pasta. Dupa ce s-a racit se incorporeaza cu untul.

Sirop
- 60 ????? buc. zahar
- 3-4 linguri cacao
- 200 ml apa

Se fierbe un sirop de cacao. Se dau sululetele umplute cu crema prin siropul cald, apoi prin nuca macinata (amestecata cu zahar) si se aseaza una langa alta pe un platou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu