miercuri, 5 august 2009

Gogosi din aluat pripit

- 1 pahar apa
- 100 g unt
- 1 lingura rasa zahar
- putina vanilie
- un praf de sare
- 200 g faina
- 4-5 oua

Se pun intr-o cratita apa, untul, zaharul, vanilia si sarea si se fierb. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage vasul pe mardinea sobei si sa da drumul deodata la faina bine cernuta. Se freaca repede, sa nu se formeze cocoloase, pana se desprinde aluatul de pe vas. Cand s-a racit putin se adauga ouale pe rand. Nu se pune urmatorul ou pana ce precedentul nu a fost cuprins bine in pasta. Compozitia trebuie sa fie potrivit de moale, astfel incat sa se pastreze forma.
Se prajesc in ulei pe ambele parti (compozitia se pune in ulei cu lingurita, cate putin). Se presara cu zahar vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu