duminică, 2 august 2009

Prajitura Vicky

Blat
- 1 pachet margarina
- 4 oua
- 10 linguri lapte
- 300 g faina
- 1 praf de copt
- 400 g zahar
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 2 linguri cacao
- zeama de la 1/2 lamaie

Margarina se amesteca bine cu 200 gr zahar, zaharul vanilat, 4 galbenusuri si cacaua. Se adauga laptele, praful de copt stins in zeama de lamaie, faina si la urma albusurile batute spuma cu restul de 200 gr zahar. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce se scoate din tava se acopera cu glazura de cacao.

Glazura (cacao)
- 150 gr zahar
- 3 linguri apa
- 2 linguri cacao
- unt cat o nuca

Se fierbe zaharul cu apa si cacaua. Dupa ce a fiert se adauga untul. Glazura se intinde pe prajitura, se uniformizeaza si se lasa sa se inchege.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu