luni, 3 august 2009

Prajitura cu lamaie

Foi
- 500 g faina
- 100 g unt
- 140 g zahar
- 1 ou
- 7 g amoniac
- 100 ml lapte
- 1 varf de cutit bicarbonat sau 1 pliculet praf de copt
(- 1 pliculet zahar vanilat)
Din coca se intind 5-6 foi si se coc pe dosul tavii. Foile se pot face cu 3-5 zile inaintea cremei.

Crema
- 250 g unt
- 250 g zahar
- 3 galbenusuri
- zeama si coaja de la 2 lamai
Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga incet, ca sa nu se taie crema, coaja rasa si zeama de lamaie, galbenusurile.

sau
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 4 galbenusuri
- zeama si coaja de la 1 lamaie
Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga zeama si coaja de lamaie si untul batut spuma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu